Sari la conținut

Straini indragostiti de Romania! Iata povestea sopranei de origine japoneza, care traieste de 15 ani la Cluj si a medicului grec, Andreas, care si-a facut aici o cariera si o familie frumoasa!

Straini indragostiti de Romania! Iata povestea sopranei de origine japoneza, care traieste de 15 ani la Cluj si a medicului grec, Andreas, care si-a facut aici o cariera si o familie frumoasa!

Strainii care au ajuns in Romania s-au indragostit iremediabil de tara noastra.

Ato Sumi, soprana de origine japoneza, indragostita de Romania! Traieste de 15 ani la Cluj si canta la Opera Nationala. Se supara cand ne aude vorbind urat despre tara care a adoptat-o si se considera o adevarata ardeleanca.
“Pentru mine, Romania e acasa. (…) Sunt fericita aici!”, isi incepe destainuirile Ato Sumi Kawara, soprana de origine japoneza ajunsa pe meleagurile noastre din celalat capat al lumii.
Se pare ca Ato Sumi Kawara a gasit in Romania ceea ce noi am pierdut demult. Pe Ato o gasim la Cluj, a doua ei “casa”, asa cum ii place sa spuna. E ca o papusa de portelan, delicata si plina de viata, mereu cu zambetul pe buze, cum rar mai vezi la oamenii in jur.
Povestea sopranei de origine Japoneza, in Romania, a inceput cand avea 19 ani; a ajuns aici cu un singur gand, sa calce pe urmele artistei sale favorite, Angela Gheorghiu, pe care o admira inca din copilarie. Aici a terminat Conservatorul si a ajuns sa cante in corul Operei Nationale din Cluj. 
Pe Ato au atras-o de la inceput, sinceritatea, simplitatea si franchetea romanilor, calitati pe care nu le-a intalnit niciodata in Japonia. In plus, a descoperit aici locuri care i s-au lipit de inima si n-au mai lasat o sa plece.  
“Mi-ar fi foarte greu daca as pleca de aici, mi-as lasa o parte din suflet.  Romanii sunt oameni foarte simpatici si onesti, nu pun masca pe fata asa cum facem noi. In Japonia nu sunt oameni ca aici, in jurul meu cel putin”, spune Ato.
Cu un accent strasnic ardelenesc soprana recunoaste ca nu i-a fost deloc usor. Venea dintr-o alta cultura intr-o tara absolut necunoscuta, cu care nu avea nimic in comun, dar in care culmea, si-a gasit fericirea. 
Pentru Andreas, medicul grec, care si-a facut aici o cariera si o familie frumoasa, rugaciunea se sopteste numai in limba romana. Pentru ei, si multi alti straini, Romania e acasa.  

viewscnt